PLANTĂ CU BENEFICII – MUȘEȚELUL

1. Reduce stresul

Ceaiul ajută la creșterea naturală a nivelului de serotonină și melatonină din corpul tău, lăsându-te să te simți relaxat fără să te simți somnolent. În plus, poate ajuta la ameliorarea tensiunii prin calmarea durerilor musculare și a durerilor de cap, adesea asociate cu stresul și anxietatea.

2. Ajută la un somn mai bun

Un studiu efectuat pe 60 de rezidenți la căminele de îngrijire medicală a descoperit că cei care au primit zilnic 400 mg de extract de mușețel au avut o calitate a somnului semnificativ mai bună decât cei care nu au primit

3. Întărește imunitatea

Ceaiul de mușețel este bogat în compuși fenolici care ajută la întărirea sistemelor noastre imunitare și la protejarea corpului nostru de agenți patogeni. De asemenea, conține compuși care pot reduce inflamația și pot stimula activitatea antibacteriană.

4. Tratează răceala

Musetelul are o capacitate minunată de a consolida sistemul imunitar și de a ajuta organismul să se apere de infecții precum răceala comună și gripa. Un studiu realizat în Germania a demonstrat că cantități mici de mușețel servesc la eliminarea a două tulpini periculoase de bacterii: streptococ și stafilococ.

5. Calmeză durerile de stomac

Ceaiul de mușețel conține proprietăți antiinflamatorii, antispasmodice și carminative, care ajută la calmarea liniei stomacului. Consumul unei cani de ceai de mușețel poate ameliora durerile de stomac, sindromul intestinului iritabil, indigestie și gaze abdominale. Deși trebuie efectuată mai multe cercetări, ceaiul de mușețel poate contribui, de asemenea, la scăderea refluxului acid.

8. Reduce acneea

Ceaiul de mușețel ajută la estomparea petelor, la eliminarea cicatricilor de acnee datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antiseptice. Ceaiul de mușețel este un puternic de antioxidant și protejează pielea de deteriorarea radicalilor liberi.

9. Reduce cercurile negre de sub ochi

Suparna Trikha, cea mai importantă expertă în frumusețe din India, spune: „Nu aruncați niciodată pungile de ceai de mușețel după ce le folosiți și refrigerați-le în schimb. Puteți așeza plicurile de ceai peste ochi (în special după ce ați făcut un masaj pentru ochi) pentru a lumina zona ochilor. Veți găsi o diferență instantanee în felul în care arată și se simt ochii „.

10. Poate imbunătății sănătatea inimii

Știați că ceaiul adormit noaptea este minunat și pentru inima voastră?
De asemenea, poate ajuta la eliminarea blocajelor cardiace.

Vedeți, ceaiul din plante de mușețel este cea mai cunoscută sursă de apigenină, o moleculă mică pe care studiile științifice o găsesc pentru a îmbunătăți funcția HDL.

HDL sunt particulele proteice produse de ficat pentru a elimina excesul de colesterol din întregul corp, inclusiv arterele coronare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *