GDPR

Principiile prelucrării datelor cu caracter personal (GDPR)
 
Regulamentul nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor) (Text cu relevanță pentru SEE) – (General Data Protection Regulation – GDPR)Număr celex: 32016R0679

Etera Prod S.R.L., în calitate de operator al magazinului on-line www.eteracosmetice.ro, declară că toate datele personale sunt considerate strict confidențiale și sunt tratate în conformitate cu legile în vigoare, în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Deoarece securitatea datelor tale personale este o prioritate pentru noi, acordăm cea mai mare atenție datelor personale și protecției acestora. În cadrul acestor principii ale prelucrării datelor cu caracter personal dorim să te informăm ce date personale colectăm și cum le folosim.

 
Categorii de date cu caracter personal
 
În cazul în care alegi să cumperi de la noi, colectăm:

    • Datele necesare pentru livrarea comenzii tale: numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, în cazul în care doreșți livrarea la o altă adresa, numărul de telefon;
    • Datele care apar pe durata existenței contractului- produsele achiziționate.

Datele personale de pe Facebook – dacă utilizezi pagina de socializare Facebook, permiți accesul nostru la profilul tău public, data nașterii, locația curentă și adresa de e-mail. Din profilul tău public de pe Facebook fac parte și numele și prenumele, fotografia de profil, categoria de vârstă, sexul și alte informații publice în funcție de cum ți-ai setat profilul;

În plus, procesăm următoarele date personale: detalii din mesajele dintre Etera Prod și client precum și detalii despre comportamentul pe www.eteracosmetice.ro. Aceste detalii sunt folosite strict în scopul imbunatarii activității desfășurate sau cu scopul de a veni în întâmpinarea ta cu cele mai bune oferte.

Etera Prod nu colectează și nu prelucrează alt gen de date personale, cum ar fi cele cu caracter sensibil, de exemplu, starea ta de sănătate, etnie sau religie, orientare sexuală, etc.

 
Scopul pentru care prelucrăm date cu caracter personal
Dorim să îți furnizăm produse și servicii de calitate, pe care să le îmbunătățim permanent. Pentru a putea presta și îmbunătăți serviciile oferite procesăm datele tale personale. Mai exact, ne referim la:

    • Procesarea comenzilor, plasate fie prin pagina noastră web, fie prin linia telefonică pentru clienți. În acest caz, motivul juridic este că datele sunt indispensabile pentru executarea contractului de cumpărare, iar unele informații sunt necesare pentru îndeplinirea obligațiilor legale (de exemplu, documentele contabile);
    • Serviciul de asistență clienți – pentru a oferi servicii clienților și a elimina eventualele probleme în executarea contractului de vânzare, procesăm datele personale în baza necesității respectării acestor contracte. Utilizăm datele colectate în scopul comunicării într-un mod personalizat. De exemplu, te putem contacta prin telefon sau prin e-mail, pentru a îți reaminti că ai produse in coșul de cumpărături on-line, pentru a te ajuta să finalizezi comanda, pentru a îți comunica starea curentă a cererii, a comenzii sau a reclamației tale, pentru a obține informații suplimentare, dacă este cazul;
    • Îmbunătățirea serviciilor – folosim datele pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor și a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adăuga funcții noi și, totodată, pentru a lua decizii informate, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri și din nevoia de a îmbunătăți serviciile prestate, pentru menținerea competitivității.
    • Protecție, securitate și soluționarea disputelor – putem prelucra datele și dintr-un interes legitim, care constă în a asigura protecția și securitatea sistemelor și a clienților noștri, pentru prevenirea și detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor și implementarea acordurilor noastre, pe baza interesului legitim;
    • Oricând ai posibilitatea de a refuza aceste comunicări comerciale precum și ștergerea datelor personale.
Transferul datelor personale către terți
 
Informațiile tale personale vor fi transmise unor terți sau vor fi intermediate altfel, numai în cazul în care este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, pe baza unui interes legitim:

a) companiilor de transport, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de dvs. și al soluționării reclamațiilor, inclusiv rezilierea contractului. Pentru îndeplinirea contractului încheiat, Etera Prod transmite colaboratorilor săi o parte din datele tale. Astfel, transmitem firmelor de curierat datele necesare pentru livrarea comenzii tale. Te asigurăm însă, că am luat toate măsurile necesare pentru ca și colaboratorii noștri să respecte toate normele legale în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal;

b) terților, de exemplu procurorilor și tribunalelor, în scopul recuperării sau al încheierii oricărui contract cu dvs. precum și autorităților publice (de exemplu, poliției).

În cazul în care un terț folosește datele în contextul interesului său legitim, administratorul nu își asumă această responsabilitate. Acest proces este guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor și ale persoanelor relevante.

 
Securitatea datelor cu caracter personal și durata stocării acestora
 
Procesăm și stocăm datele cu caracter personal pe o perioadă absolut necesară pentru a asigura toate drepturile și obligațiile care rezultă din contractul de vânzare, pe durata cât Etera Prod, în calitate de administrator, este obligat să păstreze informațiile, în conformitate cu reglementările juridice generale. Documentele contabile, de exemplu facturile emise, sunt arhivate conform legii, pe o perioada de 10 ani de la emiterea acestora.

În celelalte cazuri, timpul de procesare decurge din scopul prelucrării sau este dictat de reglementările privind protecția datelor personale.

 
Drepturile tale
 
a) În cazul în care procesăm datele tale personale, poți solicita gratuit informații privind prelucrarea datelor personale proprii.

b) Dacă crezi că prelucrarea datelor personale nu respectă protecția datelor tale personale și contravine reglementărilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, poți cere explicații, poți solicită înlăturarea situației astfel apărute și, mai ales, poți cere corectarea, completarea, ștergerea sau blocarea datelor cu caracter personal.

c) De asemenea, ai dreptul oricând să trimiți solicitarea ta responsabilului cu protecția datelor la adresa etera@eteracosmetice.ro sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

d) Acordul tău privind prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi revocat oricând dorești. Dacă retragi acordul cu privire la prelucrarea datelor personale, acestea vor fi șterse. Aceste măsuri nu afectează însă datele personale necesare pentru ca Etera Prod să-și poată îndeplini obligațiile legale (de ex. executarea comenzilor deja preluate) sau pentru protejarea intereselor sale legitime. Eliminarea datelor personale are loc și atunci când acestea nu sunt necesare pentru scopul propus sau în cazul în care stocarea datelor tale este inadmisibilă, din alte motive prevăzute de legislație.