Principiul activ al produselor din gama Plant Activ este uleiul de cătină, obținut din fructele proaspete de cătină, printr-o tehnologie proprie.
Uleiul de cătină a fost ales ca ingredient de bază al produselor noastre datorită  multiplelor beneficii atribuite:

  • Conținut bogat în vitamine (provitamina A și vitaminele E, F, D și B)
  • Substanțe minerale
  • Acizi organici
  • Ulei gras
  • Zaharuri
  • Flavonoide

Combinația acestora asigură menținerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii și crește rezistența la agenții patogeni.

Substanțele active sunt antisclerotice și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Provitamina A (Beta – carotenul) este un factor important în menținerea sănătății pielii, prevenind depigmentările provocate de procesul de îmbătrânire.

Vitamina E (tocoferolul), cel mai apreciat antioxidant natural, realizează o bună protecție împotriva radicalilor liberi, prevenind și ameliorând fenomenul de ridare al pielii.

Cătină (Hippophae rhamnoides)

Uleiului de cătină are un conținut bogat în substanțe minerale, în acizi organici, în zaharuri, în flavonoide, în ulei gras și în vitamine: provitamina A (previne depigmentarile provocate de imbatrinire), vitamina E (cel mai apreciat antioxidant natural, realizează o bună protecție împotriva radicalilor liberi) vitamina F (amestec de acizi grași nesaturați esențiali, asigură hrănirea pielii și previne deshidratarea ei).
Asigură menținerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii și crește rezistența la agenții patogeni. Substanțele active sunt antisclerotice și încetinesc procesele de îmbătrânire. Cătina este radioprotectoare, fotoprotectoare (protecție pentru plajă) și cicatrizant puternic.
Uleiul de cătină stă la baza compoziției majorității produselor din gamele Plant Activ și Etera, fiind principiul activ al acestora. Îl utilizăm în toate cremele Plant Activ (hidratantă, nutritivă, antirid cu vitamina C, antiacnee, emolientă pentru picioare), în crema anticelulita, în laptele demachiant și laptele nutritiv, în produsele pentru păr (șamponul, balsamul și masca cu cătină), în pasta de dinți homeopata, în produsele pentru plajă (emulsie și ulei pentru plajă și balsam după plajă) și în balsamul după ras.

Echinacea (Echinaceea purpurea)

Echinaceea are proprietăți antiinflamatoare și imunostimulatoare. Stimulează activitatea defensivă a organismului, acționând la diferite nivele și inducând paraimunitate. De acest efect sunt responsabile polizaharidele, derivații de acid cafeic și alchilamidele.
Studiile de piață recente au arătat că echinaceea este cel mai bine vândut stimulent imunitar de pe glob. Extractul de echinaceea îl utilizăm în compoziția pastei de dinți homeopate (cu cătină și echinaceea) și a pastei de dinți cu extract de mușețel și echinaceea.

Gălbenele (Calendula officinalis)

Florile de gălbenele conțin substanțe proteice, ulei volatil, saponine, glicozide, carotenoide, xantofilina, flavonoide, fermenți, mucilagii, vitamina C, săruri organice. Acestea conferă extractului de gălbenele proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, calmante, revitalizante, nutritive, grăbind epitelizarea și asigurând o cicatrizare estetică. Are efecte deosebite în tonificarea și îmbunătățirea aspectului general al pielii și se recomandă în special pentru pielea sensibilă. Principiile active din gălbenele stimulează circulația sângelui la nivelul țesuturilor determinând o regenere mai rapidă a acestora. Noi avem special concepută o cremă hidratantă care are ca principiu activ extractul de gălbenele: crema hidratanta cu gălbenele Plant Activ. Deasemenea extractul de gălbenele îl folosim în formulele multor produse create de noi, regasidu-se in compoziția cremei antiacnee Plant Activ, a cremei anticelulita, a cremei antirid, a cremei hidratante, a cremei nutritive și a laptelui demachiant.

Mușețel (Matricaria chamomilla)

Mușețelul este una dintre plantele cu cele mai largi aplicații în cosmetică, având proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, anestezice, descongestionante, dezinfectante, cicatrizante și emoliente. Principalele componente ale extractului de mușețel sunt: chamazulenele, azulenele, bisabolol, flavonoide (apigenina), cumarine, glicozizi cu acțiune spasmolitică, vitamine (C și B1), substanțe minerale s.a. Apigenina și azulena au acțiune protectoare contra radiațiilor iar principiile active au în ansamblul lor acțiune cicatrizantă. Acțiunea anestezică , antiinflamatoare, antialergică și de stimulare în regenerarea țesuturilor este asigurată de chamazulene și bisabolol. Extractul de mușețel normalizează metabolismul pielii, activează epitelizarea și apariția țesutului de granulație după arsuri. Este recomandat în îngrijirea pielii sensibile, în tratarea gingivitelor și în întreținerea sănătății părului. Veți regăși extractul de mușețel în compoziția pastei de dinți cu mușețel și echinaceea, în cea a balsamului după plajă și în cea a sampoanelor Sebacon si Sebored.

Arnica (Arnica montană)

Arnica are pe lângă efectele imunostimulatoare, și o acțiune antibiotică puternică, motiv pentru care adesea este folosită pentru tratarea infecțiilor deja declanșate. Are proprietăți decongestionante, este un accelerator de reînnoire celulară și un stimulator al circulației sângelui. Mai mult, datorită efectelor sale antidepresive și tonice cerebrale, este un excelent remediu pentru perioada de toamna-iarnă, când tonusul psihic este în scădere (ceea ce afectează nefast capacitatea organismului de a se apăra de boli). Extractul de arnica conține ulei eteric, flavonoide, colină, procianidine, pricipii amare, lactone sescviterpenice (helenalina) etc. Uleiul eteric îi conferă proprietăți antibacteriene, anticongestive și vulnerarii. Extractul de arnica îl folosim în compoziția cremei antiacnee Plant Activ.

Mentă ( Mentha piperita și Mentha viridis)

Frunzele de mentă conțin ulei eteric, principii amare, taninuri, vitamina C, săruri minerale, fitoncide. Acțiunea farmacodinamica este imprimată de uleiul volatil în principal și de celelalte componente. Uleiul volatil are proprietăți analgezice, antiseptice ale cailor respiratorii, antispastice asupra mușchilor netezi, antibacteriene. În cantități mici are acțiune excitantă asupra terminatiilor nervoase senzitive termice din piele și mucoase. Este recomandată folosirea în produsele destinate igienii orale și în produsele pentru baie, având acțiune reconfortantă, combătând inflamatiile și iritatiile pielii. Datorită acestor proprietăți folosim uleiul de mentă în pasta de dinți Etera anticarie.

Salvia (Salvia officinalis)

Conține ulei volatil, tuionă, alfa și beta pinen, camfor, borneol, cineol etc. Frunzele mai conțin tanin, un principiu amar – picrosalvina, rezine, substanțe estrogene, vitamina B1 și C, etc. Reduce procesele inflamatorii. Se folosește cu succes în afecțiunile bucale (infecții ale cavității bucale, dureri dentare, paradontoză) datorită proprietăților antiseptice și analgezice. Se poate utiliza în produsele pentru baie, esență de salvie având atât efect spasmolitic cât și antimicotic (contra micozelor cutanate).

Urzica vie (Urtica dioica)

Urzica vie este recunoscută ca un remediu excelent pentru oprirea căderii părului și ameliorarea durerilor reumatice. Conține flavonoide, clorofilă, proteine, tanin, aminoacizi liberi, carotinoide, săruri minerale (de Ca, Mg, Fe, Si, P), steroli, ulei volatil, vitamine (B, C, K), etc. Extractul de urzică se folosește cu precădere în produsele pentru întreținerea părul, întărind părul și combătând mătreață și seboreea, și în produsele pentru baie cu efecte pozitive în stoparea timp mai îndelungat a durerilor cauzate de reumatism, artrită, lumbago, etc. Extractul de urzică este principalul component al șamponului Sebored.

Muguri de plop (Populus nigra)

Mugurii de plop au un conținut foarte bogat de propolis. Se întrebuințează ca antiseptic, antiinflamator, în tratamentul arsurilor și ulceratiilor provocate de expunerea prelungită și neprotejata la soare, având efect de regenerare a țesuturilor și activitate anestezică. Extractul din muguri de plop conține glicoizi fenolici (salicină, populina), care favorizează evacuarea deșeurilor toxice; uleiuri volatile care acționează ca agenți antiseptici și antiinflamatori; taninuri, care reduc iritațiile și durerea.

Brusturele (Arctium lappa)

De secole, brusturele se numără printre plantele medicinale favorite în tratarea bolilor de piele, a arsurilor și mușcăturilor de animale, a pielii scalpului, în întărirea firului de par și în combaterea căderii părului. Brusturele, are un pronunțat efect antimicrobial, antibacterial și antimicotic. Rădăcina conține cantități mari de inulină, mucilagii, acizi grași, steroli, ulei eteric, taninuri, substanțe cu acțiune antibiotică și fungicidă. Frunzele conțin și ele substanțe anitibiotice (lactone secviterpenice). Folosit în special în compoziția cremelor pentru tenurile grase și acneice, contribuie la cicatrizarea, dezinfectarea și curățarea tenului. Extractul de brusture fiind bogat în nutrienți necesari pentru funcționarea normală a glandelor sebacee, este folosit în produsele destinate întreținerii părului, având efecte benefice în întărirea firului de par, în reglarea sebumului, în eliminarea mătreții și a efectelor negative ale acesteia (răni ale scalpului, mâncărimi). Extractul de brusture îl folosim în compoziția cremei antiacnee Plant Activ și in cea a șamponului Sebored.

Busuiocul (Ocimum basilicum)

Busuiocul este un bun cicatrizant cu rezultate deosebite în suprimarea focarele de infecție. Datorită acestor calități folosim extractul de busuioc în formula cremei antiacnee Plant Activ, în cea a cremei emoliente pentru picioare. Deasemenea îl folosim în produsele pentru baie: uleiul eteral relaxant Plant Activ, având efecte relaxante și reconfortante pentru mușchi și combătând depresia și insomnia.

Cuișoare (Eugenia caryophyllata)

Sunt recunoscute că un aromatizant și dezifectant eficient. În China antică eticheta impunea ca oricine se adresa direct împaratului să mestece mai întâi cuișoare. Uleiul eteric de cuișoare, datorira conținutului bogat de eugenol, este folosit în practică dentară. Noi îl folosim în compoziția pastei de dinți din gama Etera anticarie.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum)

Cimbrișorul este un reconfortant și un bun stimulent al circulației periferice. Datorită conținutului bogat de timol are acțiune antiseptică puternică, nu irită pielea și are în plus un efect dezodorizant. Folosit în produsele pentru baie, acesta fortifică nervii și are acțiune favorabilă în tratamentul plăgilor supurative. În compoziția cimbrisorului regăsim alături de timol și tanin, acid cafeic, un derivat de natură flavonica, serpilina, antiseptice vegetale, săruri minerale etc, toate acestea contribuind la efectele benefice ale extractului de cimbrișor asupra sistemului nervos. Îl regăsiți în compoziția șamponului Sebored.

Coada șoricelului (Achillea mellifoliu)

Din antichitate era folosită în vindecarea rănilor și în tratarea reumatismului. Fiind bogată în azulen și ulei volatil, coada șoricelului are acțiuni antiseptice, antiinflamatoare , antimicrobiene și proprietatea de a regenera țesuturile. Șampoanele Sebacon și Sebored au în compoziția lor extract de coada șoricelului.

Mesteacănul (Betula albă)

Mesteacănul face parte din plantele tonice capilare, alături de urzica vie, cimbrișor și brusture. Frunzele conțin flavonoide, saponine, triterpene (betulinol), ulei esențial, principii amare, vitamina C, tanin și altele. Seva este bogată în zaharuri invertite, acizi organici, săruri, substanțe proteice și substanțe de creștere vegetale. Se recomandă atât în tratamentul părului, contribuind la regenerarea și întărirea firului de păr, la activarea circulației sângelui și la reducerea seboreei, cât și in tratamentul dermatitelor și acneii. Formula șamponul Sebored conține extract de mesteacăn.