MENŢINE SĂNĂTATEA FIRULUI DE PĂR

Când vine vorba de păr, sunt puține femei care sunt mulțumite de podoaba capilară, fie este prea aspru, prea moale, prea fin, prea creț, fie nu stă niciodată așa cum ne-am dori.

Un singur lucru avem în comun, indiferent de textura firului de păr, toate ne dorim un păr sănătos.

Există câteva secrete care ne ajută să avem un păr sănătos și care sunt la îndemâna oricui. Important este să le cunoști și să le folosești.

Spală părul cu grijă, apa fierbinte usucă și deteriorează firul de păr. Șamponarea se va executa cu mișcări delicate, doar cu ajutorul buricelor degetelor.

Încearcă să te răsfeți ! Stimularea rădăcinii prin masaj duce la o creștere mai rapidă a firelor de păr. Adaugă apă călduță în timpul șamponării, spuma șamponului nu curăță atunci când aceasta se răcește! Pentru clătirea finală încearcă să folosești o temperatură mai mică, cât de rece suportă fiecare.

După șamponare, recomand folosirea unui balsam sau a unei măști. Cantitatea de produs care se aplică pe păr nu trebuie să fie mare. Balsamul si masca se aplică doar pe lungimea și vârfurile părului, în nici un caz la rădăcină deoarece aceasta facilitează îngrășarea scalpului, dacă nu se  îndepărtează în totalitate. Dupa aplicare, balsamul trebuie menţinut pe păr între 3 și 5 minute, la fel și masca (pentru efect maxim, atunci când timpul îti permite, menţine masca minimum 10 minute). Pentru a descurca părul trebuie folosit un pieptăn cu dinții rari. Piaptănă părul de la vârfuri și urcă spre rădăcină, pe măsură ce reușești să îl descâlcești.

După limpezire, nu șterge părul cu prosopul; încearcă să fii cât mai blândă cu el și tamponează rădăcinile apoi coboară ușor pe toată lungimea lui pentru a îndepărta excesul de apă, iar la final acoperă tot capul într-un prosop uscat, timp de 10-15 minute, acesta având rol de absorbție.

Spălarea părului în fiecare zi Nu este recomandată !

Nu neglija tunsul vârfurilor; vârfurile părului reprezintă cea mai bătrână parte a părului tău și  automat acestea nu pot arăta la fel de bine ca restul. Dacă vei renunța la câţiva centimetri, o dată la o lună și jumătate – maximum două, vei observa că părul va avea un aspect compact, sănătos de la rădăcină la vârf și va fi implicit frumos.

Folosește o perie lată, tip paletă. Niciodată nu îți peria părul atunci când este ud! Părul se piaptănă în momentul în care este aproape uscat, pentru a nu rupe firele de păr.
Recomandarea specialiștilor este ca pieptănarea părului să se facă cel puțin de două ori pe zi: o dată seara, înaintea de a te culca și o dată dimineața.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *